Het Logistieke Peloton

Het  Logistieke Peloton van 122 Rayon Verbindings Compagnie (122 RVC) leverde zijn diensten aan 122 RVC en aan de  staf van 106 Verbindingsbataljon.

Het Peloton bestond uit een Luitenant logistiek, een Sergeant Majoor Onderhoudsgroep wielvoertuigen met zijn onderhoudsmonteurs en een Sergeant Majoor Materieel Beheerder met een team van bevoorradingsspecialisten,  een Sergeant der Eerste klasse onderhoud verbindingsmateriaal en een keukengroep (maar deze werd eigenlijk meer aangestuurd door de CSM (de Compagnies Sergeant Majoor) omdat zij op de kazerne in de kazernekeukens te werk gesteld waren. Bij de BEVOgroep moet je denken aan het bevoorraden van kleding, reservedelen voor voertuigen en installaties , kleding, brandstof en eten.

De kaderleden waren veelal beroeps onderofficieren, de manschappen waren gedeeltelijk dienstplichtig, gedeeltelijk beroeps, veelal met een kort verband van 4 – 6 jaar.

De periode waarover wij hier spreken is 1989 – 1995, een zeer roerige tijd waarin er voor de verbindingsdienst veel veranderde qua materiaal; voertuigen en (communicatie)installaties. Hiermee moest veel geoefend worden om te testen en te leren omgaan met de apparatuur. Daardoor ontstond een bovengemiddelde band binnen dit peloton, hetgeen resulteerde in een idee om, nadat de beroepsonderofficieren waren overgeplaatst,  de korte verbanden ofwel waren omgezet in een vast verband bij andere onderdelen, danwel beëindigd en de dienstplicht, na eerst grondig te zijn ingekort, helemaal verdween, een reünieweekend te houden met iedereen die daar zin in had.

Het eerste weekend vond plaats in Epe (L) in 1995. Doordat er nog actief dienenden waren werd gebruik gemaakt van militair materiaal (boogtenten, tafels, banken etc) aangevuld met eigen tenten, vouwwagens, caravans en soms werd gewoon achterin een busje geslapen.

Zo’n  weekend startte gewoonlijk op vrijdag en in de regel waren de nachten erg kort en zeer luidruchtig; kortom er was veel plezier.

Besloten werd hier een jaarlijkse happening van te maken.

2 gedachtes over “Het Logistieke Peloton”

Geef een reactie